Ecologisch Erf Emst

9 – 15 augustus

Voor komende weken kan er zeer royaal geoogst worden (zoveel jullie willen)! Wel graag kroppen boven de wortel afsnijden en snijbiet alle bladeren van plant 2 cm boven de grond.
Broccoli
Prei
Ui
Bleekselderij
Knoflook
Kervel
Rode snijbiet
Courgettes
Komkommer
Boomspinazie
Komkommer
Augurk
Spitskool
Rode biet (kroten)
Boomspinazie
IJsbergsla
Bataviasla
Lollo rosso
Eikenbladsla
Rucola

Bramen (eerste swales tegenover het huis)
Frambozen (voor de kas, plukken vanaf de speelweide)
Het was weer een verassing om de tuin te zien! Alles groeit boven verwachting en het aanbod is sinds de start royaal, nu zelfs 20 soorten. Het is natuurlijk ook erg groeizaam weer.

Wat ideeën per categorie:
Salades: rode snijbiet, ijsbergsla, lollo rosso, eikenbladsla, rucola, spitskool, komkommer, courgettes, rode bieten
Soepen: Broccoli, prei, kervel, courgettes, komkommer, spitskool

Recepten:

Broccoli roosjes wokken met sesamzaad en knoflook. Afblussen met witte wijn en soyasaus.
Prei potje: Prei fijn snijden en stoven in roomboter. Melk en geraspte kaas toevoegen. Cashewnoten en op smaak brengen met peper en zout.
Spitskool salade: De kool zeer fijn snijden en besprenkelen met olijfolie en azijn. Naar smaak wat honing, zout en peper toevoegen. Eventueel wat tuinkruiden. Afdekken en minimaal een dag in de koeling laten staan.
Courgette taartjes: Rasp de courgettes, maak op smaak met peper en zout. Geklopt ei met wat room of melk erdoor roeren. Eventueel wat gebroken noten erdoor. Bakken zoals rösti.

Vergeet niet de smooties te verfrissen met wat geschilde komkommer!

Facebook Page