Ecologisch Erf Emst

week 36

Oogstbericht week 36

Te oogsten:

Broccoli
Prei
Ui (zijn uit de grond en liggen in de kas)
Bleekselderij
Knoflook
Kervel
Rode snijbiet
Courgettes
Komkommer
Boomspinazie
Augurk
Spitskool
Rode biet (kroten)
IJsbergsla
Bataviasla
Lollo rosso (op ons veld aan de overkant van de weg)
Eikenbladsla (veld aan de overkant van de weg)
Hollandse sla
Rucola
Groene snijbiet
Worteltjes
Radijsjes
Pruimtomaten (Pomodori)
Roodlof
Paarse koolrabi
Lees meer over koolrabi op http://groentegroente.nl/groentes/koolrabi-bereiden/
Hier staat veel over wat het is, de voedingswaarde en bereidingsmogelijkheden.

Nieuw:
Pompoen
Sperziebonen
Boerenkool

Ook zijn er meerdere soorten aardappelen a 1 euro per kg.
Veel staan aan de overkant van de weg. Een riek ligt onder het houten afdakje vlak bij de kas. Graag eerst alle aardappelen van een plant rooien. Planten mogen op een stapel naast het bed.
Bramen a 2,50 euro per 500 gr.
Aardappel pannenkoeken met courgette en pesto.

Maak pannenkoeken beslag en voeg er een extra ei aan toe. Rasp 2/3 aardappelen en 1/3 courgette en mix dit met het beslag. Verhouding 75% aardappelmix en 25% beslag. Bak de pannenkoeken op matig vuur zodat de aardappelen goed gaar worden

Stoof bleekselderij en snijbiet stengels.

Maak pesto in de mixer van blaadjes basilicum, knoflook, pijnboompitten, olijfolie, Italiaanse harde kaas of oude kaas, peper en zout.

Doe wat van het bleekselderij/snijbiet mengsel op de pannenkoek en garneer het met pesto en smullen maar! Ook leuk en lekker voor kinderen!

pannenkoek    recept mmm

Facebook Page