Ecologisch Erf Emst

week 26

Oogstbericht week 26

Voor deze week hebben wij in de pakketten/zelfoogst:
– tuinbonen

– Eikenbladsla

– rode bietjes

– mini knolvenkel (loof voor de thee)

– ijsbergsla

– uitjes

– courgettes

– selderij

– komkommer
Kleinfruit:
– Rode aalbessen

– Zwarte bessen

– aardbeien

prijs per 500 gram 2,50.

Recepten:

KOMKOMMERSALADE MET PINDA-LIMOENDRESSING

komkommersalade

4 personen

Ingrediënten:
· 2 limoenen
· 1 peper
· 2 eetlepels bruine basterdsuiker
· 1 eetlepel ketjap asin
· 1 komkommer
· 2 bosuitjes
· 4 eetlepels ongezouten pinda’s
· een halve krop ijsbergsla
Recept:
Limoenen uitpersen. Van de peper het zaad en de zaadlijsten verwijderen en het vruchtvlees in ragfijne reepjes snijden. In een kom het limoensap mengen met de suiker, het fijngesneden pepertje, de ketjap en 3 eetlepels water. Komkommer schillen, door midden snijden, zaadlijsten met lepeltje verwijderen en het vruchtvlees in plakjes snijden. IJsbergsla in repen snijden en bosuitjes in schuine ringetjes snijden. Sla over een schaal verdelen, komkommerplakjes erover verdelen, bosui-ringetjes erover verdelen. Dressing erover scheppen en tot slot bestrooien met grof gehakte pinda’s.

Courgette pannenkoekjes

courgette pannenkoekjes
Courgette pannenkoekjes zijn super gemakkelijk te bereiden, gezond én erg lekker!
U kunt courgette pannenkoekjes bijvoorbeeld eten als lunch of als voorgerecht.

Serveer met een frisse (home-made) tzatziki en salade en uw gezonde gerecht staat binnen no time op tafel!

Ingrediënten voor ongeveer 4-6 courgette pannenkoekjes
1 courgette
1 rode ui
2 eieren
5-6 eetlepels bloem
Verse bieslook en peterselie
1 teentje knoflook
Peper en zout
Scheutje vloeibaar bak- en braadvet

Benodigdheden courgette pannenkoekjes
Grote kom 2x
Schaaf
Snijplank
Snijmes
Eetlepel
Knoflookpers
Kruidenschaar
Koekenpan
Garde
Spatel
Beslaglepel

Bereidingswijze courgette pannenkoekjes
Was de courgette en rasp deze in lange linten. Snipper de ui en voeg samen bij de courgette in een kom. Mix in een andere kom de eieren met de bloem en voeg hieraan peper, zout en de knoflook (uitgeperst) toe. Voeg vervolgens de courgette en ui toe aan het mengsel en roer goed door elkaar. Knip de kruiden met een kruidenschaar of snijd deze fijn met een mesje en voeg ook toe aan het mengsel.

Vervolgens in een koekenpan een beetje vloeibaar bak- en braadvet verhitten. Schep met een soeplepel of beslaglepel een schep van het mengsel in de koekenpan en bak een voor een de courgette pannenkoekjes. Serveer de courgette pannenkoekjes met een schepje frisse tzatziki, het liefste zelf gemaakt met magere yoghurt!

Facebook Page