Voor deze week hebben wij in de pakketten:
- Broccoli
- Spitskool
- Worteltjes
- Komkommer
- Courgettes
- Puntpaprika
- Koolrabi
Vergeet niet verse kruiden (munt, peterselie, salie, rozemarijn, tijm, melisse) mee te nemen.
VAKANTIE! “Gezien er per seizoen wordt betaald bieden wij aan dat de leden die op vakantie gaan hun groentepakket in die periode kunnen doorgeven aan familie, vrienden of buren. Laat wel even weten wie het pakket komt ophalen en wanneer.”
Fijne vakantie!
Kleinfruit:
- Witte aalbessen
Zelfpluk, prijs per 500 gram 2,50.
Zwarte bakken en de weegschaal staan bij de kas.
Recepten:
Leuk recept van een oogstlid:
Koolrabi met walnoten en kervel
Ingrediënten
3 koolrabi
1 ui
1 eetl. arachideolie
½ eetl. walnootolie
vers gemalen peper
selderijzout
vers geraspte nootmuskaat
1/8 l kookroom
klein bosje verse kervel (50 g)
50 g grof gehakte walnoten
Bereiden
Maak de koolrabi schoon, schil hem en snijd hem in 1cm dikke reepjes. Snipper de ui. Verhit de arachideolie op matig vuur en fruit hierin de ui glazig. Voeg de koolrabi toe en fruit deze onder voortdurend omscheppen mee, tot de groente volledig met olie is bedekt. Voeg wat walnootolie toe
Maak de groente op smaak met selderijzout, peper en nootmuskaat.
Voeg kookroom toe, draai hittebron laag en laat koolrabi met deksel op de pan in ca. 6-8 minuten gaar worden.
Spoel de kervel schoon en hak hem grof. Roer door de gare groente met de walnoten.
Geroerbakte spitskool
Voor dit recept heb je nodig:
- 500 gram spitskool in reepjes
- 1 teentje knoflook
- een stukje fijn gesneden rode peper of een theelepel sambal
- 2 sjalotjes, fijn gesneden
- ½ theelepel karwijzaad (kummel)
- olie om in te bakken
Zo maak je het klaar:
- Fruit de sjalotjes in de olie en voeg daarna de knoflook en rode peper of sambal toe.
- Schep vervolgens de kool en karwijzaad erdoor en laat dit stoven.
- Goed blijven omroeren.
- Heerlijk met wat rijst erbij!